E-FOOT.NL

Record Fifa-clips als een pro

E-FOOT.NL
Youtube en Twitch staan er vol mee: CLIPS! Voor sommige mensen is het hun werk en voor anderen gewoon een hobby. Hoe record je fifa-clips als een pro? Niet iedereen wil hier (veel) geld voor uittrekken. Je kunt tegenwoordig met gameconsoles ook zelf je clips opnemen. Maar als jij een YouTuber wilt worden, is dit dan de beste manier?  

Betalingen

Stel, jij wilt van het spelen van videogames je werk maken. Dan is het doel dat je zoveel mogelijk kijkers trekt. Want hoe meer kijkers, hoe meer bedrijven geïnteresseerd zijn in het betalen voor advertenties bij jouw video’s om zo hun doelgroep te bereiken. Ook zie je veel vormen van ‘affiliate marketing’. De YouTuber zegt dan iets als: “Gebruik nu mijn link en krijg 10% korting.” De YouTuber krijgt geld voor het aantal kliks en kopers via zijn link. Of je verdient geld door donaties zoals vele Twitch streamers. Veel streamers/YouTubers verdienen geld dankzij ‘sponsoren’. Je kunt bijvoorbeeld geld en een bureaustoel van een bepaald merk krijgen. Dan willen zij dat jij op die stoel zit zodra je jouw video’s opneemt. Hierdoor denken jouw kijkers “die stoel moet ik ook hebben” en tadaa, het cirkeltje is rond.  

Videokwaliteit

De basis is de videokwaliteit. Jij wilt je online onderscheiden van anderen. Met het maken van YouTube video’s hoeft het opnemen via de Playstation niet rampzalig te zijn. Want je kunt je fifa-clips recorden via de Playstation (of Xbox) en via je pc neem jij bijvoorbeeld je webcam en microfoon op. Met videobewerking kan je deze beelden later bij elkaar voegen en zo een zeer professioneel eindproduct neerzetten. Het onder de knie hebben van videobewerking is als YouTuber een must. Kun je dit niet dan sta je eigenlijk al 2-0 achter. Streamen is weer andere koek. Streamen scheelt in principe de tijd van bewerken en het uploaden etc. Daarnaast kun je actief reageren en communiceren met je kijkers. Maar streamen via je console is eigenlijk not done. Het ziet er niet uit en je onderscheidt je ook niet van de rest. Of je moet echt verschrikkelijk goed zijn in de game die je speelt. En daarmee bedoel ik dat je in de Top-3 staat van beste spelers die op Twitch te vinden zijn.  

Capture card

De oplossing voor goed streamen is het gebruik van een capture card. Het nadeel hiervan is dat je wel een goede pc of laptop nodig hebt. Een capture card sluit je aan tussen je console en het scherm waar je naar kijkt. Vervolgens kan de card ook aangesloten worden op je computer. Dus de input van je Playstation gaat naar je pc en je scherm. Op de pc kun je met programma’s zoals Xsplit en OBS een stream opzetten. Denk bijvoorbeeld aan Gameplay, Webcam, Microfoon, Game Geluid en muziek. Bijna alle grote streamers en gamers gebruiken dit. Capture cards zijn tegenwoordig in veel prijsklasses te koop. Maar er is maar één merk dat er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is Elgato. Elgato heeft de beste Capture cards. Dus wil jij serieus aan de bak en heb je budget voor een Elgato dan is dat echt de beste optie. Wil je minder geld uittrekken dan moet je goed de recensies lezen. Er zijn goede cards voor onder de €70, maar dit is een kwestie van goed zoeken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *