E-FOOT.NL

WAT ZIJN FUTURE STARS?

Trending Topics in de FIFA-wereld

Wat is er momenteel allemaal gaande in FIFA 21?

Future Stars

Nu het jaarlijkse spektakel met het Team of the Year achter de rug is staan er alweer nieuwe verrassingen voor de deur wat betreft FIFA 21. Om te beginnen is het nieuwe Future Stars team gereleased, waarin allerlei talenten binnen de voetbalwereld een bijzondere FUT-kaart krijgen met geüpgradede stats. EA laat in dit team dus jonge spelers naar voren komen die zichzelf momenteel aan het bewijzen zijn en de potentie hebben om uit te groeien tot de top van de wereld. Dit is hoe het eerste team van Future Stars er dit jaar uitziet:

E-FOOT.NL FUTURE STARS FIFA 21

Wat zijn Future Stars en hoe werkt het dit jaar?

Future Stars zijn dus zoals eerder gezegd voetbaltalenten die in het echte, professionele voetbal kans maken om door te breken of door te groeien tot de top van de wereld. De selectie die EA voor dit team maakt is 23 jaar of jonger en beschikt over een hoop potentie, terwijl ze wereldwijd nog niet hun stempel hebben gedrukt én niet in eerdere Future Stars-campagnes voor zijn gekomen. 5 februari kwam het bovenstaande eerste team uit, waarvan we een aantal toppers hieronder uit willen lichten. Vanaf 12 februari zal ook het tweede team met Future Stars uitkomen. Dit team bevat in ieder geval al drie spelers die ook in het eerste team naar voren kwamen, namelijk Reyna, James en Diogo Dalot. De statistieken van deze kaarten zullen hetzelfde zijn, maar het feit dat ze een andere positie krijgen maakt ze eventueel interessant voor sommige spelers. Wat ook belangrijk is om te weten over deze Future Stars is dat het mogelijk gaat zijn om een geselecteerd aantal kaarten te upgraden door het voltooien van objectives. Hierdoor kunnen ze uitgroeien tot de spelers die ze potentieel op hun hoogtepunt in hun carrière zouden kunnen worden.

 

Welke Future Stars spelers van dit jaar zijn ‘meta’?

Om erachter te komen welke spelers van de huidige Future Stars ‘meta’ zijn is het natuurlijk voor de nieuwere spelers onder ons belangrijk om te weten wat überhaupt ‘meta’ zijn. 

 

Wat is ‘meta’?

Ieder jaar is het zo dat er bepaalde tactieken zijn die goed werken en die veel spelers aan de overwinning kunnen helpen. Het ene jaar is het belangrijk dat je snelle spelers hebt, terwijl het andere jaar het meeste voordeel te halen is uit behendige spelers. Ook kan het het ene jaar erg effectief zijn om in de korte hoek te scoren, terwijl dit in een ander jaar juist de lange hoek is. Wat spelers betreft is dit jaar de meta om snelle, behendige spelers in de aanval te hebben met vaak hoge statistieken wat betreft balans. Deze spelers zijn vaak ook relatief klein. 

Maar wat zijn nou eigenlijk de meta spelers onder de Future Stars van dit jaar? Om daarachter te komen willen we een aantal spelers met je doornemen. Om te beginnen de duurste speler van de Future Stars dit jaar: Eduardo Camavinga. Deze speler bezit over een enorm goede kaart met hele goede allround statistieken, waarmee hij bijna aan een Icon Gullit doet denken. Hij lijkt op dit moment één van de betere opties op het middenveld te zijn, maar voor een speler met een marktwaarde van 2,25 miljoen op de Playstation is dat ook wel te verwachten.

 

Nederlandse trots onder de Future Stars

Een andere goede speler die tevens onder de meta spelers valt is Steven Bergwijn. Deze oud-PSV’er heeft een Future Stars-kaart gekregen waarmee hij weleens één van de beste Premier League opties op de linkerflank kan zijn voor dit jaar. Met de statistieken die hij in huis heeft valt hij overduidelijk precies in het hokje van de meta spelers. Hij heeft namelijk 94 pace, 97 balans en 89 behendigheid. Daarnaast maakt 94 dribbling hem helemaal compleet wat betreft de manier waarop hij met de bal om zal gaan. Met een prijskaartje van op dit moment iets meer dan 1 miljoen op de Playstation is het ook een stevige investering, maar mocht dit binnen je budget vallen dan valt het zeker te overwegen. 

 

Betaalbare Future Star

Ten slotte is er nog een wat betaalbaardere speler in het Future Stars team die toch een hele mooie kaart heeft gekregen. We hebben het dan over Sergiño Dest. Hij heeft met een relatief laag prijskaartje van pakweg 360.000 een erg mooie Future Stars-kaart gekregen. Met een snelheid van 95, behendigheid van 97 en een balans van 87 valt hij ook zeker onder de meta spelers van dit jaar. Mocht hij in je team passen op de rechtsback dan is hij zeker een enorm goede en leuke optie om een kans te geven.

 

Flashbacks van topspelers – Komt Flashback Messi eraan?

Naast de Future Stars spelers worden er ook regelmatig andere speciale kaarten gereleased door EA, namelijk de Flashbackspelers. Toch lijkt EA het dit jaar iets extremer aan te pakken door één van de beste spelers ter wereld zo’n ‘Flashback-kaart’ te geven. Deze Flashback-kaart heeft namelijk veel lagere stats dan de normale Ultimate Team kaart van Cristiano Ronaldo. Het voordeel hiervan is echter dat de SBC voor veel FIFA-spelers betaalbaar is, waardoor spelers toch de kans krijgen om met dé Cristiano Ronaldo te kunnen spelen zonder al hun FUT-coins daarin te hoeven investeren. De FUT-community reageerde erg positief op dit nieuwe concept dat topspelers zo’n betaalbare Flashback-kaart kregen, maar zette wel zijn vraagtek

E-FOOT.NL FLASHBACK RONALDO FIFA21

ens bij de statistieken die bij de Flashback-kaart van Ronaldo horen. Veel spelers hadden deze statistieken namelijk graag

 hoger gezien. Desalniettemin blijft het een vette kaart om mee te spelen en beschikt deze versie nog steeds over het maximaal aantal sterren wat betreft skillmoves, namelijk 5. Nu EA de reacties van de FIFA-community heeft kunnen volgen wat betreft dit nieuwe concept is de vraag of ze dit in de toekomst willen herhalen opgedoken. Het gerucht gaat namelijk al dat ook Messi zo’n Flashback-kaart zal ontvangen, maar dat is iets wat alleen de toekomst uit kan wijzen. Wij denken zelf dat deze kaarten het spel voor veel spelers een stuk leuker kan maken, waardoor wij enorm benieuwd zijn naar de volgende stappen die EA op dit vlak zullen gaan ondernemen. Van welke speler vind jij dat er een Future Star moet komen? Laat het ons weten in de comments onder onze laatste Instagrampost!

[instagram feed="26033"]

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *