Maak kennis met Bart ten Buuren: de nieuwe aanwinst van team EFOOT

Bart ten Buuren is een 22-jarige gamer uit Ootmarsum met een passie voor voetbal, gamen en fitness. Momenteel werkt hij als verspaner bij TMI in Hengelo en volgt hij één dag per week een opleiding. Maar zijn ware passie ligt bij E-FOOT, waar hij via Wouter terecht is gekomen. In een exclusief interview vertelt Bart over zijn ervaringen bij E-Foot, zijn grootste prestaties in FIFA en zijn gouden tip voor het winnen van wedstrijden.

Maak kennis met Bart ten Buuren: de nieuwe aanwinst van team EFOOT 

E-FOOT: een nieuwe uitdaging

Voor Bart is EFOOT een nieuwe uitdaging en een kans om zijn naam als gamer te vestigen. Hij heeft zichzelf als doel gesteld om zijn naamsbekendheid te vergroten door mooie resultaten te halen. Daarbij hoopt hij dat E-Foot hem zal steunen en dat hij met de groep een leuke en gezellige tijd zal hebben. Bart is al sinds FIFA 16 bezig met gamen en vanaf FIFA 19 begon hij op te vallen door zijn hoge scores. Hij behaalde meerdere keren de top 100 en versloeg goede spelers waar hij juist tegenop keek.

 

Grootste prestaties in FIFA

Bart beschouwt het behalen van meerdere keren de top 100 als zijn grootste prestaties in FIFA. Hoewel hij nog niet vaak offline heeft gespeeld, is hij ervan overtuigd dat het veranderen van opstellingen tijdens een pot een groot verschil kan maken. Veel spelers blijven bij één opstelling en verliezen daardoor een potje terwijl je met een andere opstelling meer grip zou kunnen krijgen op je tegenstander. De tactieken die Bart gebruikt, veranderen vaak. Hij begint altijd met druk na een fout tegenstander, maar als hij merkt dat zijn tegenstander erg goed is, past hij zijn strategie aan. Ook speelt hij vaak met minstens 80 breedte.

 

Wisselen van formatie, gouden tip voor meer overwinningen

Bart’s gouden tip is om vaak van opstelling te veranderen. Hij begint meestal met een vaste beginopstelling, maar als hij merkt dat zijn tegenstander hetzelfde speelt, switcht hij al heel snel. Hij past zijn opstelling aan op het spel van zijn tegenstander. Als deze bijvoorbeeld gehaast speelt of met een beetje druk, gaat hij naar 442 omdat dat een brede opstelling is. Laat de tegenstander hem komen, dan gaat hij naar 4321.

 

Toekomstplannen

Voor Bart zijn E-FOOT en gamen in het algemeen belangrijke hobby’s. Hij hoopt in de toekomst nog betere resultaten te halen en zijn naamsbekendheid verder te vergroten. Daarnaast is hij van plan om zichzelf fysiek en mentaal te blijven ontwikkelen door te blijven sporten en leren. Bart ten Buuren is de opkomende ster van EFOOT en we kunnen nog veel van hem verwachten.